Xclusiv Company

Xclusiv Company (voorheen Got Skills!) is een creatief gezelschap uit Rotterdam, met roots in de hiphop cultuur. Al meer dan twintig jaar staan wij voor kwaliteit, inclusie en vernieuwing in de (urban) dans. In alles wat we doen dragen wij onze visie ‘eenheid in diversiteit’ uit.

Het gezelschap bestaat uit (autodidactische) dansers, choreografen, zangers, songwriters, producers, woord- en beeldkunstenaars. Jonge talenten ondersteunen we in hun professionele én persoonlijke ontwikkeling, zodat ze sterker in het leven komen te staan en op hun beurt weer anderen inspireren. 

Samen maken we multidisciplinaire voorstellingen en (film)producties, op het snijvlak van kunst, cultuur en entertainment. In onze verhalen spelen thema’s als identiteit en diversiteit een grote rol. Daarmee bereiken we een breed publiek, ook hen die zich niet of onvoldoende herkennen in het traditionele kunstaanbod.

In 2017 zijn wij als eerste urban dansgezelschap opgenomen in het Cultuurplan van Rotterdam. Wij zijn trots op deze erkenning, die het bestaansrecht van de urban cultuur in z’n algemeen en de voortrekkersrol van Xclusiv Company onderstreept. Om ook in de toekomst te blijven groeien, verbinden en vernieuwen, kunnen wij uw gift goed gebruiken.